Publisert 28. september 2018

Neptune har fredag kunngjort at oppkjøpet av VNG Norge er gjennomført.

Transaksjonen innebærer at tre produserende felt, to utbyggingsprosjekter og 42 lisenser legges til Neptunes eksisterende portefølje. Det styrker Neptunes posisjon blant de fem største uavhengige produsentene på norsk sokkel.

VNG Norges portefølje utfyller i høy grad Neptunes eksisterende norske portefølje og forsterker blant annet posisjonen i Njord-området til 22,5 prosent i Njord. Transaksjonen tilfører også en 30 prosent interesse i – og operatørskapet for – Fenja. Fenja er en undervannsutbygging som vil bli tilknyttet og produsert via Njord. Planlagt produksjonsstart er 2021.

James. L House, administrerende direktør i Neptune, sier: «Dette oppkjøpet er strategisk med tanke på vår eksisterende portefølje, og bidrar til konkurransedyktig vekst i kjerneområdene våre på norsk sokkel. Det vil ytterligere styrke Neptunes kompetanse innen undervanns feltutvikling, boring og produksjon. Oppkjøpet er i tråd med vår strategi om å utvide posisjonen i områder med høy kvalitet og komplementære andeler i lisenser, felt og funn.»

«Vi gleder oss til å ønske VNG Norges ansatte velkommen til Neptune, mens vi trapper opp innsatsen for å nå vår ambisjon om å skape et ledende, internasjonalt, uavhengig E&P-selskap.»

VNG Norges nettoproduksjon for 2017 var 4000 fat oljeekvivalenter per dag med en betydelig økning innen 2022 når ny produksjon kommer i gang. Netto reserver og ressurser var mer enn 50 millioner fat oljeekvivalenter per 31. desember 2017.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger