Neste stopp, Tommeliten A

Foto: Aker Solutions
Publisert 23. mars 2023

Tommeliten A-modulen er klar for «sail-away» fra Aker Solutions sitt verft i Egersund til Ekofisk-området i Nordsjøen. 

Tommeliten A-feltet er primært en norsk utbygging, men ettersom feltet strekker seg så vidt over på britisk sektor, blir det utbygget i tråd med britiske og norske myndigheters retningslinjer for utbygging av felt på tvers av grenselinjen.

Utbyggingskonseptet består av totalt ti produksjonsbrønner fra to havbunnsrammer med seks brønnslisser hver, en elektrisk oppvarmet rørledning som knyttes opp mot Ekofisk-senteret, og installasjon av en ny prosessmodul. Ressurspotensialet for Tommeliten A er estimert til mellom 80-180 millioner fat oljeekvivalenter, hovedsakelig gass og kondensat. De nye havbunnsrammene vil bli lokalisert om lag 25 kilometer sørvest for Ekofisk-senteret.

Totale investeringer i prosjektet er estimert til ca. 13 milliarder norske kroner og første produksjon er forventet i 2024.

– Tiden var knapp fra tegningene ankom verftet til produksjonen tok til. Dette gjorde samarbeid mellom bidragsyterne i prosjektet enda viktigere. Mindre tid til forberedelser øker sjansen for forsinkelser i produksjonsfasen. Hvis vi hadde hatt en normal tidsplan, kunne vi håndtert materialforsinkelser bedre, sier prosjektleder Jostein Sigvaldsen ifølge en pressemelding. 

ConocoPhillips er operatør for Tommeliten A (Unit) med 28,1385 prosent eierinteresser, mens PGNiG (42,1978 %), TotalEnergies (20,1430 %) Vår Energi AS (9,0907 %), ConocoPhillips (0,2109 %), TotalEnergies (0,1510 %) og ENI (0,0681 %) er partnere.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger