Publisert 4. februar 2000

Til uken er det igjen tid for verdens største og viktigste oljekonferanse: Offshore Technology Conference i Houston. Ordfører i Stavanger, Leif Johan Sevland, deltar for 14. gang på like mange år, og i år har han med seg en delegasjon på 140 personer. Det er rekord.

14. åR På RAD: Stavanger-ordfører Leif Johan
Sevland har et travelt program på årets OTC. Han
har ikke oversikt over hvor mange ganger han
har vært i Houston totalt, men er ikke i tvil om at
det er verdt turen. år etter år.
Foto: MAGNUS BIRKENES

– Jeg klarer å si dette helt greit; Houston er verdens viktigste by for olje- og gassaktivitet. Jeg har allerede vært i Houston i både januar og i mars, så turen til OTC blir den tredje så langt i år, sier ordfører Leif Johan Sevland til Oilinfo Weekend.

For selv om Stavanger liker å se på seg selv som en oljehovedstad, må siddisene se seg slått av Houston. Byen i seg selv er USAs fjerde største, og har 5,5 millioner innbyggere. Mer interessant er det at hele 3.600 olje- og gassrelaterte bedrifter har slått seg ned i Houston, og i overkant av 100 norske selskaper har sett verdien av å være representert i byen.

Tettpakket program
årets konferanse begynner mandag 5. mai, og varer til torsdag 8. mai. I fjor regner man med at 80.000 personer stakk innom. Ordfører Sevland trekker fram det enorme internasjonale miljøet på konferansen og nettverksbyggingen som de største trekkplastrene. Han er ikke i tvil om at turen er verdt tiden og pengene.

– Helt klart, ellers hadde jeg ikke reist. Men vi ser at flere og flere prioriterer dette, og det er jo fordi de har noe igjen for det. I år har vi med oss rundt 140 personer, og de kommer fra et bredt utvalg. Mange kommer selvfølgelig fra oljerelatert virksomhet, og vi har mange små og mellomstore bedrifter. IRIS er sterkt til stede, det samme er Forskningsrådet og finansvirksomheten i regionen vår, sier Sevland til Oilinfo Weekend.

På programmet til Stavanger-delegasjonen står blant annet et forskningsseminar i regi av Forskningsrådet, IRIS og Rice University i Houston, et seminar om muligheter for norsk industri i Brasil og Mexico, samt besøk hos bedrifter som arbeider i Mexicogulfen.

– Jeg skal også på middag hos StatoilHydro, møte en arabisk delegasjon, delta på en mottakelse for verdens energibyer og besøke rådhuset i Houston, hvor jeg skal treffe bystyret. På onsdag skal jeg delta på messen. Jeg skal også på styremøte i Houston-kontoret Stavanger kommune deler med UiS, IRIS, Greater Stavanger, Stavanger Universitetssykehus og ONS, sier Sevland.

SATSER På HOUSTON: Cyviz har et mål om å øke omsetningen med mellom 50 og 100 prosent i året de neste fire årene. Ett av tiltakene som skal gjøre dette til en realitet er et nytt teknologi-
senter i Houston, sier salgssjef Sven Erik Nisja.
Foto: ALF INGE MOLDE

åpner nytt senter
For én ting er konferansen. En annen ting er alt som skjer rundt den. Stavangerselskapet Cyviz benytter for eksempel anledningen til å åpne et splitter nytt senter i olje- og gassmetropolen. Selskapet driver med visualiseringsløsninger, og sammen med partnerne Tandberg og HP åpnet Cyviz sitt første Cyviz Technology Center på Forus høsten 2007.

Mandag 5. mai er den offisielle åpningen av Houston-senteret, men allerede i dag, fredag, står den uoffisielle åpningen – hvor bare spesielt inviterte får være med.

– Alle har et kontor i Houston, og byen er ekstremt viktig både økonomisk og strategisk. Vi har invitert inn våre partnere og største kunder på dette arrangementet, og noen kommer ens ærend for åpningen. Andre kombinerer åpningen med en tur på OTC, sier salgssjef i Cyviz, Sven Erik Nisja.

– 5.000 nordmenn i Houston
Internasjonal sjef i Stavangerregionen Næringsutvikling, Trygve Brekke, anslår at det bor rundt 5.000 nordmenn i Houston, noe som ifølge ham gjør dette til en av de desidert største norske koloniene utenfor moderlandet.

– Men er det noen vits i å reise til Houston år etter år, slik mange gjør?

– I år har vi med oss 140 personer, og mange av disse reiser for andre, tredje og fjerde gang. Hadde det ikke vært nyttig, hadde ikke selskapene prioritert å sende folk på nytt. Når man reiser i en delegasjon, slik vi gjør, blir man også godt kjent med dem man reiser med. Det kan også være nyttig, sier Brekke til Oilinfo Weekend.

Oilinfo reiser også til Houston, og vil i hele neste uke servere rykende ferske nyheter fra verdens største oljemesse på www.oilinfo.no .

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger