Newton-rom skal gjøre realfag mer forståelig

Publisert 17. oktober 2013

Mandag åpnet Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø Newton Energi-rom på Norsk Oljemuseum.,Newton-rommet er etablert som et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Oljemuseum, Statoil og Stavanger kommune. Newton-tilbudet fokuserer på å gjøre realfagene mer forståelig gjennom ulike eksperimenter og aktiviteter, og har energi og miljø som hovedtema.

– Statoil har i mange år støttet morgendagens helter innenfor idrett, kultur og utdanning. Vi trenger helter innen utdanning, fordi både vi og samfunnet rundt oss trenger spesialiserte fagfolk til å løse de store utfordringene som verden står overfor, blant annet på energiområdet. Inspirerende undervisning og gode lærere er kanskje de aller viktigste kildene til elevenes motivasjon og lærelyst. Newton-rommet er en god arena for å støtte opp om dette, sier direktør Ann-Elisabeth Serck-Hanssen i Statoil.

Det nye Newton-rommet er det første i sitt slag på Sør-Vestlandet, og er en del av realfagssatsingen til Stavanger kommune, Statoils talentprogram Morgendagens Helter og Norsk Oljemuseums fokus på real- og teknologifag. Alle 9. klassinger i Stavanger kommune vil besøke Newton-rommet i løpet av skoleåret.

Newton-konseptet
Newton-konseptet er gjennom flere år utviklet av FIRST Scandinavia i samarbeid med ressurspersoner i skole og næringsliv, og er et tiltak for styrking av realfagene nedfelt i Kunnskapsdepartementets realfagsstrategi.

Newton-konseptet har som målsetting å gjøre realfagene tilgjengelige og praktisk rettet for elevene – som undervisningssteder med fokus på de naturvitenskapelige fagområdene i læreplanen. Undervisning av høy kvalitet gis av Newton-lærer – og sammen med inspirerende innredning og godt utstyr skal dette bidra til at elever får gode opplevelser med realfag og læring gjennom praktiske aktiviteter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger