Publisert 6. november 2006

NHO-sjef Finn Bergesen jr. er svært fornøyd med at regjeringen har skrinlagt forslaget om at arbeidsgiverne skal betale mer av sykelønna.

NTB

– Vi har vunnet fram med alle våre krav, og er veldig godt fornøyd. Det viktigste for NHO har vært at bedriftene ikke skal pålegges ekstra kostnader for sykefraværet. Slik er det blitt, sier Bergesen jr.

NHO har gått med på å fjerne den reduserte arbeidsgiveravgiften for arbeidstakere over 62 år. Dette gir økte inntekter for staten på nærmere 932 millioner kroner. Men Bergesen jr. avviser at dette er et nederlag.

– Overhodet ikke. Vi mener at disse pengene kan anvendes bedre på en annen måte. Derfor var det arbeidsgiverne som foreslo en omdisponering av disse pengene, sier Bergesen jr til NTB.

Han sier at undersøkelser viser at «seniorrabatten» ikke har ført til at folk står lengre i arbeid. Pengene skal nå brukes til kjøp av helsetjenester og tilrettelegging i bedriftene.

– Dette betyr at ansatte kommer raskere tilbake i arbeid og vil kunne spare bedriftene for store kostnader. Dette er særlig viktig for småbedriftene, for dem er det alfa og omega å få folk tilbake i jobb igjen, sier Bergesen jr.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger