Publisert 24. april 2007

Oljeselskapet ENI har ni alternative steder for ilandføring av olje fra Goliat-feltet. Sørøya ligger best an dersom valget blir både olje og gass i rør, skriver Finnmark Dagblad.,

– Sånn som det ser ut i dag er avstand en av nøkkelfaktorene, men behøver nødvendigvis ikke bli det, sier samfunnskontakt Helge Sørås i ENI Norge til avisen.

Dersom valget blir både olje og gass i rør, kan Dønnesfjord eller Slettnes på Sørøya bli foretrukket på grunn av korteste avstand til Goliat-feltet.

De syv andre alternative ilandføringsstedene som ENI lanserer er Skjærvika (Hammerfest), Markopp og Klubbukt (Kvalsund), Lafjorden, Sarnesfjorden og Kåfjord (Nordkapp), og Kifjorden utenfor Kjøllefjord.

Også overfor fylkespolitikere skal Sørås ifølge Finnmark Dagblad ha røpet at dersom løsningen blir både olje og gass i samme rørtrasé, så er det alternativene som ligger nærmest Goliat-feltet som ligger best til.

– Men vi kan velge å ha gass i en rørledning og olje i en annen. Teknisk er det også mulig å bruke mindre oljetankere som frakter oljen inn til en oljeterminal. Og da er ikke avstanden så avgjørende, påpeker Helge Sørås, og viser til at alle løsningene som oljeselskapet skisserer er i bruk andre steder.

Siden 30. mars har ENI hatt forslag til program for konsekvensutredning ute på høring, og høringsfristen er satt til 22. juni.
– Det er først når vi har en eventuell ilandføringsordning klar at vi kan peke ut et sted som er egnet for denne løsningen. Slik det er i dag har alle sine egne fordeler og ulemper, slår samfunnskontakt Sørås fast overfor Finnmark Dagblad.

Ønsker Goliat velkommen

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger