Njord A i gang igjen

Publisert 21. juli 2014

Produksjonen er gjenopptatt etter ett år med oppgraderinger.,Statoil startet lørdag 19. juli olje- og gassproduksjonen på Njord A-plattformen i Norskehavet etter å ha gjennomført en omfattende forsterkning av plattformkonstruksjonen. Produksjonen har vært stengt ned siden i fjor sommer.

LES MER: Njord stengt frem til Q2 2014

– Vi har forlenget levetiden på Njord-feltet ved å øke utvinningen fra Njord-reservoaret, og ved å finne mer olje og gass i området. Njord A-plattformen har vært med oss hele tiden, og vi er opptatt av å sikre at plattformkonstruksjonen tåler belastningene den blir utsatt for, sier produksjonsdirektør Arve Rennemo i en melding.

Gjennom arbeidet som har blitt utført gjennom vinteren og våren er konstruksjonen blitt betydelig forsterket, slik at plattformen nå kan gjenoppta produksjonen.

Arbeidet med å forsterke strukturen har hovedsakelig bestått av å forsterke primærdragere med stivere, og øke lengden på sekundærdragere under plattformen.

På lengre sikt er det planer om å styrke plattformen ytterligere for å kunne gjennomføre framtidige boreoperasjoner og gi økt levetid på Njord-feltet.

– Njord A skal produsere olje og gass fram til sommeren 2016. Da vil vi ta den til land for ytterligere oppgraderinger slik at vi også kan ta i bruk boreanlegget ombord, og ruste den opp for flere gode år i tjeneste på norsk sokkel, sier Rennemo.

Statoil har også studier på gang for å vurdere hvordan Njord-området og området ved Haltenbanken i Norskehavet skal utvikles videre. Njord A-plattformen har vært i produksjon siden 1997.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger