Publisert 4. februar 2000

Statoil og selskapets partnere på Njord-feltet skal investere i lavtrykksproduksjon på feltet for å forlenge levetiden fram til 2020. De største kontraktene er allerede delt ut.

SKAL PRODUSERE På LAVT TRYKK: Njord.
(Foto: STATOIL)

Operatøren vil også sette i gang andre tiltak for å forlenge levetiden de neste ni årene, men blant de viktigste er å senke trykket på første og andre trinns separator for brønnstrømmen, slik at hver enkelt brønn kan produsere lenger etter hvert som reservoartrykket synker.

– På grunn av et komplisert reservoar på Njord er utvinningsgraden av påviste ressurser per i dag på ca 23 prosent. Målet er å øke utvinningsgraden til 30 prosent. Denne type tiltak er viktig for å opprettholde produksjonen på norsk sokkel, framholder Ivar Aasheim, direktør for feltutvikling på norsk sokkel, i en pressemelding. Gjennomsnittlig utvinningsgrad på norsk sokkel ligger rundt 50 prosent.

Lavtrykksproduksjonsprosjektet øker de utvinnbare volumene med rundt 18,5 millioner fat oljeekvivalenter, og forlenger levetiden på feltet med mellom to og tre år alene. Investeringene i lavtrykksproduksjon vil være på omtrent 500 millioner kroner. Kontrakten for modifikasjon av lavtrykksproduksjonen er allerede tildelt Reinertsen, mens GE Oil & Gas har fått kontrakten på anskaffelse og installasjon av kompressor til prosjektet.

Det skjer også mye rundt Njord, blant annet med to nye langtrekkende brønner på nordvestflanken av feltet. I tillegg skal også hurtigutbyggingen Hyme prosesseres via Njord.

– Sammen med lavtrykksproduksjonsprosjektet vil disse tiltakene forlenge levetiden for Njord fram til 2020, sier Arve Rennemo, produksjonsdirektør for Njord, i pressemeldingen.

Lavtrykksproduksjonsprosjektet vil foregå høsten 2012, og oppstart av lavtrykksproduksjon på feltet vil trolig finne sted i fjerde kvartal 2012.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger