Publisert 4. februar 2000

Hurtigløpet mot nye utbygginger tar stadig mer form for Statoil. Nå har selskapet besluttet at det ene feltet, Gygrid, skal knyttes til Njord.

FåR LEVE LENGER: Njord. Foto: Atle Kaarstad.

Gygrid i Norskehavet kan inneholde så mye som 30 millioner fat olje og gass, og når den kobles inn mot Njord gir det vinn-vinn for begge felt.

– Dette var det beste alternativet, både teknisk og økonomisk. Vi er veldig glad for at vi nå har fått en beslutning. Det betyr at vi kan begynne arbeidet med å tilpasse Njord for å ta i mot olje og gass fra Gygrid, forteller prosjektleder i Statoil, Olav Lunde.

Det betyr at gassen og oljen fra Gygrid som kommer inn årsskiftet 2012- 2013 gjør at Njord som så mot nedstengning i 2015 nå kan holde på enda lenger.

– Dette blir en revitalisering av Njord, og bidrar til at vi også kan jobbe med andre tiltak for økt oljeutvinning, forteller direktør for Statoils hurtigbygginger, Per Haaland.

De delene som skal stå på havbunnen på Gygrid med lengst leveringstid er allerede bestilt, og feltet som ble funnet i juni 2009 fikk status som hurtigbygging i februar i år. Endelig beslutning om utbygging kommer i løpet av vinteren.

Nettopp fordi vi har jobbet så raskt med dette prosjektet, klarer vi å gjøre mindre funn til lønnsomme utbygginger og utnytte ledig kapasitet ved eksisterende anlegg, understreker Haaland.

Statoil er operatør på Gygrid med 35 prosent, mens Noreco har 17,5 prosent, VNG har 2,5 prosent, Petoro 7,5 prosent, E.ON Ruhrgas 17,5 prosent og GdF Suez har 20 prosent.

Hurtigbyggingsprosjektene Panpandora, Katla, Gygrid og Vigdis er alle i rute ifølge Statoil.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger