Noble Corporation med Mariner-kontrakt

Publisert 14. mai 2013
Statoil har tildelt kontrakten for boretjenester på Mariner-prosjektet til Noble Corporation, basert på kategori J-design. Kontrakten har en verdi på NOK 3,8 mrd.

,

Den nye kategori J-riggen vil kunne operere på havdyp fra 70 til 150 meter og bore brønner ned mot 10.000 meter. Det er en skreddersydd oppjekkbar rigg for operasjoner i værutsatte områder for brønner både på overflaten og på havbunnen i grunne havområder.

– Statoil arbeider kontinuerlig for å sikre at riggflåten har kapasitet og er tilpasset våre behov. Vi ser fram til å jobbe med Noble Corporation, som vil bruke en nybygd oppjekkbar rigg basert på kategori J-design.

– Noble Corporation har i dag fire operasjoner i Storbritannia, og denne nye riggoperasjonen vil håndteres på samme måte som selskapets øvrige virksomhet på britisk sokkel. Dette vil gi Statoil og lisensgruppen en spesialtilpasset rigg som er viktig for å utvikle Mariner-prosjektet på en trygg og effektiv måte, sier Jon Arnt Jacobsen, direktør for anskaffelser i Statoil.

Kontrakten har en varighet på fire år med opsjon på ett eller to års utvidelse. Beregnet verdi for fire år er til sammen USD 655 millioner, tilsvarende 3,8 milliarder kroner etter dagens kurs, inkludert mobilisering.Oppstart vil skje mellom 15. mai 2016 og 1. september 2016.

– Mariner er den største nye utbyggingen på britisk sokkel på over ti år. Prosjektet vil skape arbeidsplasser og betydelige ringvirkninger for Storbritannia og for Aberdeen-regionen, sier Morten Ruud, direktør for Vest-Europa i Utvikling og produksjon internasjonalt i Statoil.

– Statoil vil, sammen med lisenspartnerne JX Nippon Exploration and Production Ltd og Cairn Energy PLC bidra aktivt til denne utviklingen, sier Ruud.

I februar godkjente det britiske departementet for energi og klimaendringer (Department of Energy and Climate Change, DECC) feltutbyggingsplanen som ble lagt fram av Statoil og partnerne for tungoljefeltet Mariner. Prosjektet innebærer investeringer på mer enn GBP 4,7 milliarder, tilsvarende 41,75 milliarder kroner etter dagens kurs.

Statoil forventer å starte produksjonen på Mariner i 2017. Feltet ventes å produsere i minst 30 år. Gjennomsnittlig produksjon er beregnet til rundt 55.000 fat olje per dag i platåperioden fra 2017 til 2020.

Statoil kjøpte en eierandel på 44,44 prosent og rollen som operatør på Mariner fra Chevron i 2007. Statoil kjøpte ytterligere 20,6667 prosent i Mariner fra Nautical Petroleum i 2010. JX Nippon Exploration and Production (U.K.) Ltd (28,89 prosent) og Alba Resources Limited, (6 prosent) er medeiere.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger