Publisert 9. november 2005

NOPEF mobiliserer på nytt til kamp for å få fjernet matskatten og skatten på hyretillegget for sjøfolk. Etter at NOPEF startet en underskriftskampanje mot matskatten som samlet inn 17.000 underskrifter, snudde Bondevik-regjeringen i dette spørsmålet tidligere i år. Nå er det duket for ny runde med Stoltenberg-regjeringen.

Petromagasinet.no

– NOPEF planlegger nå gjennomføringen av en politisk streik, for å atter en gang fjerne den urettferdige matskatten og skatten på hyretillegget for sjøfolk, sier forbundssekretær Jarle Vines i NOPEF til nopef.no.

Siden det ble kjent at Bondevik-regjeringen på nytt forsøker å gi en skatteskjerpelse for sokkelarbeidere og sjøfolk, så har NOPEF jobbet politisk for å få gjennomslag for sitt syn. Ifølge nopef.no har fagforbundet vært i kontakt med medlemmer av finanskomiteen på stortinget, finansministeren og statsministerens kontor i saken.

Vant 1. runde
Bondevik-regjeringen og Frp gikk i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett i år tilbake på skatteskjerpelsen for oljearbeidere, pendlere og sjøfolk etter at NOPEF startet en underskriftskampanje mot matskatten som samlet inn 17.000 underskrifter.

-Det vil forundre meg om ikke politikerne husker de over 17000 underskriftene og det trykket vår forrige kampanje mot matskatten ga. Vi husker i alle fall godt at både AP og SV lovet å fjerne matskatten ved forrige runde, sier Visnes.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger