Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro og Innovasjon Norge slår seg sammen for å videreutvikle leverandørene i regionen. Nå skal bedriftene kurses i olje- og gassindustrien.

Leverandørutvikling Nord-Norge-prosjektet består i første rekke av flere seminarer som skal kjøres parallelt i Nordland, Troms og Finnmark.

– Målet er å gi de nordnorske leverandørbedriftene innsikt i hvilke krav som stilles for at de skal være potensielle tilbydere til for eksempel StatoilHydro. Det handler blant annet om at man må være registrert i Achilles, ha kvalitetssikringssystemer, fokus på helse, miljø og sikkerhet og så videre, forteller en av initiativtakerne til prosjektet, industrikoordinator Svein J. Grønhaug hos StatoilHydro til Oilinfo.

I løpet av seminarene, som starter opp i månedsskiftet september / oktober, skal deltakerne innom flere tema, blant annet kvalitetsledelse og kvalitetsstyring, helse, miljø og sikkerhet, praktisk markedsføring og gode verktøy for prosjektutvikling. I tillegg er ett av temaene «Slik anskaffer StatoilHydro».

Mellom 50 og 60 interessert er har meldt seg på, og etter foredragsrekken vil man vurdere en mer spesifikk oppfølging.

– Vi må først se hvordan interessen er etter fullført løp. Gjennom denne andre fasen kan vi videreutvikle konseptet, men samtidig må vi i StatoilHydro trå lett. Innovasjon Norge står veldig fritt, men vi kan ikke på samme måten gå inn i en spesifikk bedrift og drive utvikling, sier Grønhaug.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger