Publisert 4. februar 2000

Terje Olav Hansen i NorLense er kåret til region Nords fremste vekstskaper 2012.

Terje går nå til den nasjonale finalen i ?Ernst & Young Entrepreneur Of The Year (EOY) i Norge.

året nordnorske Entrepreneur of the year, Terje Olav
Hansen, NorLense. (Foto: Per Thrana)

– Jeg er både overrasket og glad over prisen, sier vinneren i en kommentar til Petro Media News.

– Dette er en anerkjennelse, ikke bare av det arbeidet jeg har gjort, men også av den jobben som er utført av dyktige medarbeidere rundt meg, sier han.

– Vi har bygget dette sammen, stein på stein, og ser nå med spenning fram til den nasjonale finalen.


-Ledende aktør
Terje Olav Hansen var med å etablere oljevernekspertene NorLense i 1975 og har vært daglig leder siden 1984. I 2011 hadde NorLense en omsetning på 147 millioner kroner, en økning på 112 prosent fra året før.

– Vekstskaperen har utviklet sin virksomhet til en ledende aktør i en internasjonalt konkurranseutsatt bransje, heter det i begrunnelsen fra EOY-juryen.

– Virksomheten skiller seg fra konkurrentene ved å levere totalløsninger som inkluderer produkt, produksjon, opplæring og service. Vekstskaperen har på en imponerende måte deltatt i utviklingen samt ivaretatt og videreutviklet den unike kompetansen og teknologien bedriften besitter. Han har med handlekraft og solid nettverk etablert stadig flere arbeidsplasser i et lite lokalsamfunn, sier juryen, og konkluderer:

– Juryen mener at Terje Olav Hansen i NorLense AS med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og bransjen er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2012, region Nord.


Aluminium til offshore og fiske

Med seg til den nasjonale finalen får Hansen følge av en annen som også har røttene i fiskeri, men som er på vei inn i offshoremarkedet, men på havvindmøller: Bård Meek-Hansen fra selskapet Grovfjord Mek. Verksted AS i Grovfjord.
GMV ble reetablert i 2003 etter en konkurs og produserer arbeidsbåter i aluminium. Selskapet retter seg spesielt mot oppdrettsnæringen og skreddersyr fartøyskonsepter etter kundens behov, men har de siste årene levert flere båter til den gryende offshore- vindmølleindustrien.

Grovfjord Mek. Verksted hadde i 2011 en omsetning på 108 millioner kroner, en økning på 17 prosent siden 2010. Bård Meek-Hansen er daglig leder og medeier i selskapet.

Erik Gudbrandsen (Ernst & Young), Ba?rd Meek-Hansen
(Grovfjord Mekaniske Verksted AS), Terje Olav Hansen
(NorLense AS), Hege Lian (Lians Caravan & Fritid AS),
Bjørn Kjos (Norwegian) og John Giæver Ernst Young.
(Foto: Per Thrana)


Verdens største vekstskaperprogram

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year (EOY) er verdens største vekstskaperprogram. I Norge arrangeres EOY i 2012 for ellevte år på rad, og tidligere vinnere inkluderer Inge Brigt Aarbakke, Ståle Kyllingstad, Petter Stordalen og Bjørn Kjos.

Totalt 18 nasjonale finalister kåres på seks regionskåringer rundt om i landet i løpet av oktober. En uavhengig jury velger deretter ut ni av de 18 til å kjempe om å bli Norges beste vekstskaper innen kategoriene industri, tjenester og handel på den nasjonale kåringen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo tirsdag 27. november.

En av disse vil bli kåret til Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2012 og blir også Norges representant på verdenskåringen i Monaco juni 2013.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger