Publisert 4. februar 2000

«Hvordan bidra til regional vekst og bærekraftig økonomisk utvikling i nord»? er temaet når Stiftelsen Barentshavkonferanser tirsdag første november inviterer næringslivet og politikere til Industripolitisk konferanse i Hammerfest.

årets konferanse er den tredje i rekken og temaet er valgt da flere nye, tunge industrielle aktører ser mot nord.

Til konferansen i Arktisk Kultursenter kommer blant annet øyvind Nilsen (Vice President Production, Statoil) for å fortelle om Statoils mulige veivalg for videreutvikling i nord, Svein Fredriksen (District Operation Manager Goliat, Eni Norge) holder forredrag under tittelen «Goliat drift – Et kontraktsregime som åpner for regionalt næringsliv.»

Videre vil Bengt Holmgren, daglig leder Hammerfest Industriservice fortelle hvordan krav til lokale leveranser (local content) åpner for industrielle muligheter I regionen, og Bjarte O. Birkeland fra ABB skal fortelle hvordan de ønsker å etablere 50 nye arbeidsplasser i Hammerfest.

Hva gjør politikerne?
Kommune- og fylkesvalget i 2011 har ført til at flere nye lokale og regionale politikere har kommet i posisjon. Hvilke prioriteringer og strategier har næringen og de nyvalgte politikerne for å understøtte industriens og regjeringens nordområdesatsninger og vekstambisjoner?

På konferansen vil dette bli belyst gjennom at fylkesordfører Runar Sjåstad og ordførere fra sentrale steder i Finnmark sette fokus på regionale initiativ for å skape vekst.

Diskusjonsarena og møteplass
– Målet er å skape en arena hvor politikere og sentrale næringsaktører skal kunne møtes på en direkte og uformell måte og vi har stor tro på at dette kan bli nyttige dager for deltagerne, sier direktør for Stiftelsen Barentshavkonferansen, Trond Baardsen.

Og møtes får de, i paneldebatt på åpen Arena etterpå: i debatten opererer man med et såkalt «kjernepanel,» bestående av Stein Mathisen, direktør Innovasjon Norge; Runar Sjåstad, fylkesordfører; Cecilie Hansen, ordfører Sør-Varanger; Kristina Hansen, ordfører Nordkapp; Laila Davidsen, ordfører Alta; og Alf E. Jakobsen, ordfører Hammerfest.

I industripanelet, under temaet «Petroleumsaktivitet og ringvirkninger,» møtes herrene Bengt Holmgren, Hammerfest Industriservice; Svein Fredriksen, Eni Norge; øyvind Nilsen, Statoil; og Bjarte Onar Birkeland, ABB til debatt. Og her innleder Arvid Jensen, styreleder i Nord-Norges største leverandørnettverk og interesseorganisasjon for industrien; Petro Arctic.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger