Nordkapp-ordfører: – Dette er kanonbra

Publisert 12. februar 2013
– Dette er en milepæl for Nordkapp, for Finnmark, for Norge og for bransjen, sier Nordkapps ordfører Kristina Hansen til Petro.no om Statoils beslutning om ilandføring.

,

Petro.no snakker med ordfører Kristina Hansen dagen før beslutningen om ilandføring tas offentlig. Dette skjer på Veidnes i Nordkapp kommune, der kommunen lenge har vært i finaleheatet om oljen fra Skrugard/Havis i Barentshavet.

Finalen har nå stått mellom en offshoreløsning og ilandføring til Veidnes. Tidligere var også nabokommunen Kvalsund med i kampen, men ramlet av i fjor.

– Jeg er nødt til å ta forbehold om at dette er et positivt budskap. Da dagen kom på Melkøya, var det visst noen formaliteter som manglet. Men dersom dette er hva det virker som, er dette en milepæl for Nordkapp sin historie. Det er også en milepæl for Finnmark, Norge og bransjen, sier ordføreren.

Petro.no kunne i går fortelle at Statoil tar beslutningen om ilandføring i dag. Også fylkesordfører i Finnmark, Runar Sjåstad, var svært fornøyd med Statoil og partneres beslutning.

– Det er dette vi har ønsket oss, fortalte Sjåstad i går.

Nordkapp-ordføreren forteller at ilandføring på Veidnes vil bety mye for en kommune som i mange år har hatt negativ befolkningsutvikling.

– Vi er en kommune på 3200 innbyggere. At vi nå får dette, vil bety enormt. Det blir stor aktivitet, mange flere arbeidsplasser som igjen danner grunnlag for videre ringvirkninger for sysselsetting og regionalt næringsliv. Det vil bli en levendegjøring av kommunen, sier Hansen til Petro.no.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger