Publisert 9. mars 2006

Mangler som ble avdekket under storøvelsen Barents Rescue har stått sentralt i planleggingen av et arktisk beredskapssenter i nord skriver Finnmark Dagblad.

– Det meste kan løses, og det går an å få oljevernberedskapen i arktiske områder på et helt annet nivå enn i dag, sier Steinar Hansen, havnefogd i Nordkapp og leder for IUA Midt-Finnmark (Interkommunalt utvalg for akutt forurensing).

Etter å ha deltatt på Barents Rescue i fjor høst og flere andre mindre øvelser innen oljevernberedskap, har han brukt tiden til å jobbe med planene for et eget arktisk beredskapssenter.

Arktisk Beredskapssenter er et omfattende prosjekt som konsentrerer seg om seks elementer. Tre av disse dreier seg om menneskelig innsats, og det er opprettelsen av en arktisk beredskapsgruppe, en statlig aksjonsledelse i Finnmark og trening og opplæringsfunksjon knyttet til et maritimt kompetansesenter, skriver Finnmark Dagblad.

Prosjektet Arktisk beredskapssenter har også tre tekniske plattformer. Det er boligplattform, landgangsfartøy og et hurtiggående oljelensefartøy.

Steinar Hansen mener Nordkapp helt klart peker seg ut som den rette lokaliseringen av et arktisk beredskapssenter. Han viser til Nordkapps strategiske plassering som sikret kort responstid i forbindelse med utrykkinger både mot vest og øst, skriver Finnmark Dagblad.

Slik han ser det er det verste som kan skje at man nå sprer oljevernberedskapen rundt i fylket med noe her og noe der.

– Det verste som kan skje er at dette fragmenteres. Det vil være en katastrofe for oljevernberedskapen i fylket. Skal vi få dette opp på det høyeste nivået i landet, så er samlokalisering og samhandling det helt avgjørende, sier han.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger