Publisert 4. februar 2000

En utbygging av Haklang-funnet StatoilHydro gjorde i forrige uke utenfor Sandnessjøen, blir ønsket velkommen av lokalpolitikerne i Nordland.

Fylkesleder Odd Eriksen fra Arbeiderpartiet sier til NRK at en eventuell utbygging vil styrke Nordlands posisjon innen olje- og gassvirksomheten i Norge.

– Det betyr at mulighetene for interessante arbeidsplasser i Nordland styrkes. Hvis vi blir den olje- og gassprovinsen som vi ønsker å være, så gir det også større muligheter for å øke lønnsnivået i området, som igjen kan tiltrekke seg interessante og kunnskapsrike mennesker til landsdelen, bemerker han overfor NRK.

Oljeindustrien i området er tilknyttet basene i Brønnøysund og Sandnessjøen. Alstahaug-ordfører Stig Sørra ser en lysende fremtid for de to basene i forbindelse med en eventuell utbygging.

– Både for helikopterbasen i Brønnøysund og for forsyningsbasen i Sandnessjøen så er alle nye funn positive. Det vil være med på å forankre den aktiviteten vi har i dag og videreutvikle den, og et påvist funn gir et langsiktig perspektiv, sier Sørra til statskanalen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger