Publisert 4. februar 2000

Bergen Group Harstad, Miras, Helgeland V&M og Mudenia Elektro har signert avtaler om å satse sammen for å skaffe oppdrag til Nord-Norge. Sammenslutningen blir den største i landsdelen.

Sammenslutningens første mål er å bli prekvalifisert for arbeid av StatoilHydro.

– Det er mye terreng som skal kartlegges og mange forhold som skal på plass før man blir prekvalifisert. Derfor har vi samlet en kompetent gruppe som allerede er posisjonert mot offshore. Videre arbeid vil avdekke hva som ellers er nødvendig, og vi er sikre på at gruppa vil vokse under arbeidets gang, sier Jan I. Gabor, markedssjef i Miras Vedlikehold & Modifikasjon.

ALLIANSEPARTNERE: F.v.: Geir Sørensen, Bergen
Group Harstad, Jan I. Gabor, Miras Vedlikehold
& Modifikasjon, Svein Roar Myklevold, Bergen
Group Harstad og Olav Botn, Helgeland V&M.

Han forteller til Oilinfo at dette kan bety at flere selskaper vil bli del av sammenslutningen.

– Vi tenker helt klart at andre selskaper kan komme til. Slik det er i dag mønstrer vi totalt 800 ansatte, og vi har en målsetning om å nå 1.000. Det tallet er ikke tilfeldig. Får vi veldikeholds- og modifikasjonskontrakter på noen installasjoner betyr det fort at man setter noen hundre ansatte i sving. Samtidig har vi fått signaler fra StatoilHydro om at det er et mål at kun 1/3 av selskapets totale kapasitet skal være innenfor offshore, og derfor har vi satt oss dette målet, forteller Gabor til Oilinfo.

StatoilHydro sender ut prekvalifiseringsdokumenter i august, og den ferske sammenslutningen vil da ha noen måneder på seg til å svare, før de eventuelt får invitasjon til å levere inn anbud.

– Og blir en prekvalifisert, så skal det selvfølgelig mye til for at vi ikke vil by, sier Gabor til Oilinfo.

Selskapet har et helt klart Nordnorsk fokus, og fokuserer på olje-hubene Sandnessjøen og Hammerfest. Ifølge Gabor har selskapene i nord mye å takke North Energy for, som har gått i bresjen for økonomisk og politisk engasjement i nordområdene.

VIL HA JOBB I NORD: Den ferske
sammenslutningen satser fram mot å skaffe seg
vedlikeholds- og modifikasjonskontrakter i
Norskehavet og Barentshavet.

– Det har lenge vært snakk om regionale ringvirkninger. Nå tar vi utfordringen. Det er ingen selskaper som er store nok her i nord til å håndtere større vedlikeholds- og modifikasjonsoppdrag, og da er det viktig at en samler styrkene, sier Gabor til Oilinfo.

Den ferske sammenslutningen varsler i en pressemelding at de trenger folk, og at det derfor kan være gode jobber å få for både fraflyttede nordlendinger og eventyrlystne søringer.

– Det skal ansettes folk på alle nivåer, så de som kommer først vil få tilgang til de mest attraktive jobbene. Mudenia Elektro er et godt eksempel på at det går an å vokse selv om det er knapphet på arbeidskraft. Fra oppstarten i 2006 har de nå vokst til 170 fast ansatte, sier Olav Botn, daglig leder i Helgeland V&M.

– Når vi nå inngår en slik allianse ønsker vi å synliggjøre at nordnorske selskaper kan samarbeide også i større sammenhenger. Vi ønsker at dette skal bidra til økt kompetanse og aktivitet i Nord-Norge, forplikte operatørselskapene og legge til rette for at politikerne får innfridd sine krav om regionale ringvirkninger, mener Gabor.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger