DNV GL har fått Polarled-kontrakt

Legging av Polarled-røret. (Foto: Allseas)
Publisert 13. mai 2015

Statoil har tildelt DNV GL rørleggings-overvåkningskontrakten for kvalitetssikring gjennom installasjonenkampanjen, melder selskapet. Kontrakten har en verdi på NOK 31 millioner, og forventes å løpe frem til slutten av installasjonen av rørledningen i 3. kvartal 2015. Arbeidet skal ledes fra selskapets stavangerkontor.

– Nye teknologier og kontinuerlig utvikling av beste praksis har potensial til å bidra positivt til de kostnadsreduksjoner som er nødvendige for å gjøre næringen mer robust. Vårt mål for prosjektet er å bidra til trygge kostnadsreduksjoner gjennom å sikre ”best practice” under installasjonsprosessen, dette for å unngå stopp og reparasjoner, og dermed redusere nedetid til et minimum i løpet av den dyre leggeprosessen, sier Kjell Eriksson, Regional Manager – Norge, DNV GL Oil & Gas.

– Denne kontrakten markerer videreføring av et godt samarbeid mellom DNV GL og Statoils Pipeline Installasjon -segment. Integrert installasjon, rørledninger, feltverifisering og kvalitetssikring har vært et stor tjenestefelt for vårt Stavanger kontor siden 1997, og dette er nok et eksempel på hvordan vi gjennom vår erfaring bidrar for å sikre effektivitet og kvalitet gjennom hele installasjonsprosessen.

Statoil har startet installasjonen av den 480 km lange Polarled -gassrørledningen mellom Aasta Hansteen-feltet i Norskehavet og Nyhamna med leggefartøyet «Solitaire.» Rørledningen vil ha kapasitet på 70 millioner standard kubikkmeter per dag.

 

 

 

 

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger