Flertall for konsekvensutredning av LoVe

Oljeterminalen på Veidnes kan fortsatt bli realisert, mener Petro Arctic -leder, KJell Giæver.
Publisert 14. november 2014
Deltakerne på Agenda Nord-Norge har mandag stemt et rungende ja for olje- og gassaktivitet, med et flertall på 70 prosent.
Spørsmålene som ble stilt på Agenda Nord-Norge var ja eller nei til konsekvensutredning, og spørsmål nummer to var knyttet til oppstart av olje- og gassaktivitet med bakgrunn i en gjennomført konsekvensutredning. Begge spørsmålene viser et overveldende flertall. Det skriver Petro Arctic, som er leverandørnettverk for petroleumsvirksomheten i nord.På spørsmål én svarte 70 prosent ja, og på spørsmål to svarte 74 prosent ja.- Dette viser at et samlet Nord Norge står bak et felles standpunkt om å åpne områdende utenfor LoVe og Senja for olje- og gassaktivitet, sier direktør Kjell Giæver i Petro Arctic.

Agenda Nord-Norge er et felles fora for sentrale aktører som har betydning for landsdelens verdiskapning. Her samles mennesker fra privat og offentlig sektor, fra ulike bransjer, politikk, akademia og administrasjon, ledelse og tillitsvalgtnivå.

– Sammen skal man lete etter veier til suksess. Hva skal til for at de viktigste nordnorske næringene evner å konkurrere i en global økonomi? Hvordan kan man bevege seg fra kretsmestre til verdensmestre. Derfor bør det legges merke til når Agenda Nord-Norge kommer med et slikt tydelig signal på en framtidig olje og gass aktivitet i nord, avslutter Giæver.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger