Fortsatt negativt for North Energy

(Foto: Arkiv)
Publisert 13. november 2014

Torsdag presenterer North Energy resultater for tredje kvartal.

Selskapet hadde i tredje kvartal et negativt resultat etter skatt på 31,8 millioner kroner, ned fra et positivt resultat på 10,583 millioner i samme periode i fjor. Dette relaterer seg hovedsakelig til lete- og lisenskostnader som utgjorde om lag 12,5 millioner kroner etter skatt. Selskapet er finansiert med en egenkapital på 476,5 millioner kroner, og hadde ved utgangen av kvartalet netto kontanter på 344 millioner kroner. Dette inkluderer kontantbeholdning og skattefordring fratrukket letelånsgjeld.

Selskapet har i kvartalet vært med som lisenspartner og gjort funn av hydrokarboner i Pingvin-brønnen i Barentshavet. Omfattende studier av innsamlet data vil gi mer eksakte svar på innhold i brønnen, ifølge North Energy. Med fire faste brønner planlagt gjennomført innen 2015 går selskapet inn i en periode med høy leteaktivitet.

Pingvin brønnen i PL 713 har påvist en ny letemodell i et meget godt sandsteinreservoar vest for Johan Castberg. Selskapet vi vil i tiden fremover evaluere funnet og vurdere om funnet kan ha kommersiell verdi.

– Vi er optimistiske i forhold til de videre analyser og studier av Pingvin-strukturen, sier direktør for leting og forretningsutvikling, Kristen Berli.

– Det gjenstår fortsatt usikkerhet om hydrokarbonfase og volumene i strukturen, noe vi forventer å bringe en større klarhet i gjennom igangsatte studier.

Boreplanen for 2015 inneholder fire brønner, hvorav to i Norskehavet, én i Nordsjøen og én i Barentshavet. Første brønn er planlagt boret i første kvartal på Tvillingen Sør-prospektet i PL 510 i Norskehavet.

EMGS konverterte i tredje kvartal 28,4 millioner kroner av det konvertible lånet på 75 millioner kroner til aksjer i North Energy. Den resterende lånebalansen på 46,6 millioner kroner er tilbakebetalt. Aksjer som følge av konverteringen er utstedt til kurs 4,1451 kroner per aksje. Etter konverteringen eier EMGS 11,851,463 aksjer i North, tilsvarende 9,96 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger