Publisert 13. februar 2015

… over havene drar. Men det norske Forsvaret nekter bruk av Lakselv lufthavn, Banak, som landingsplass for Goliat-oppdrag.

I forbindelse med at det er varslet behov for to flyvninger i februar med Antonov An-124 transportfly fra Seoul i Sør-Korea til Lakselv, møter ordføreren i Porsanger, Reidunn M. Hesjevik, motstand i det fagmilitære miljøet. Det skriver Finnmark Dagblad.

Til Finnmarks største avis beskriver hun et «hasteoppdrag» tilknyttet Goliat -plattformen som snart flyttes fra Sør-Korea til Hammerfest.

Vurderer Kiruna lufthavn

– Operasjonen er dessverre i ferd med å ikke la seg gjennomføre som planlagt. Dette fordi fagmilitære miljøer har signalisert at de ikke ønsker sivil bruk av militær oppstillingsplass i forbindelse med disse to flyfraktene med oljeinstallasjoner, sier Hesjevik, som påpeker at aktørene derfor vurderer å benytte Kiruna lufthavn i Sverige i stedet.

Nå søker hun støtte hos forsvarsministeren.

– Jeg tar forsvarsminister Ine Eriksen Søreide på ordet. Hun har selv sagt at det er viktig med mer samarbeid mellom Forsvaret og det sivile samfunnet.

Sendte brev

Hesjevik har sendt brev til forsvarsministeren, med kopi til Samferdselsdepartementet, Olje- og energidepartementet, samt Næringsdepartementet.

Forsvaret har i dag en redningshelikopterskvadron ved Lakselv lufthavn, Banak. Drøyt 19 kilometer unna er Porsangermoen, tilholdsste​det for staben til Finnmark heimevernsdistrikt (HV-17), Heimevernets befalsskole og Alliert treningssenter.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger