Jubler for 23. runde

(Foto: Petro Arctic)
Publisert 20. januar 2015

– Dagens utlysning av 23. runde vil bli møtt med jubel i nord og forsterke den langsiktige optimismen knyttet til petroleumsnæringen i Nord-Norge, sier en fornøyd styreleder i Petro Arctic, Arvid Jensen.

– Barentshavet sør-øst er et helt nytt leteområde for olje- og gassnæringen. For første gang på over tjue år utlyses det nå blokker i et helt nytt leteområde, og det er stor interesse fra selskapene for å lete her. Det er derfor positivt at departementet har vektlagt dette i sin utlysning av 23. konsesjonsrunde. Dette vil både på kort og lang sikt gi betydelige ringvirkninger i nord sier direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver.

I forbindelse med nominasjonsprosessen for 23. konsesjonsrunde mottok departementet rekordinteresse fra 40 oljeselskaper. Størst var interessen for Barentshavet sør-øst. Det er derfor positivt at den politiske ledelse i samarbeid med de ulike departement er blitt enige om en felles definisjon av hvor iskanten går og har vektlagt dette i utlysningen.

Mest ressurser
Barentshavet er det området på sokkelen hvor det antas at de største gjenværende ressursene av olje og gass finnes. Nye funn de senere år, som Johan Castberg, Wisting og Alta gir stor optimisme i forhold til ytterligere funn i Barentshavet.

– Skal vi sikre fortsatt høy verdiskaping, arbeidsplasser og teknologiutvikling på norsk sokkel, er aktivitet i Barentshavet avgjørende for Norges viktigste næring, understreker en fornøyd styreleder i Petro Arctic.

Petro Arctic mener at olje og gass, sammen med andre næringer i nord vil være en hjørnestein i arbeidet med å utvikle samfunn og næringsliv i Nord-Norge i mange tiår fremover.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger