Maersk: Tvillingen Sør-brønn er ikke-kommersiell

"Leiv Eiriksson." (Foto: Ulrich Latzenhofer)
Publisert 1. oktober 2015

Etter å ha forlatt norskehavsbrønnen 6406/6-4 Tvillingen Sør tidligere i år, resulterte forsøk nummer to på 6406/6-4 S med en ikke-kommersiell brønn for Maersk.

Også denne gangen utførte Maersk boreoperasjonen med semien «Leiv Eiriksson». Prospektet ligger i lisens PL 510 på Haltenbanken i Norskehavet, og borelokasjonen er omkring 28 km sørøst for Kristin-feltet.

Foreløpig beregning av størrelsen på funnet er mellom 1,5 og 3 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter. Foreløpig vurdering viser at funnet ikke er lønnsomt pr i dag, ifølge OD.

Les også: Dette skipet skal på Maersk-oppdrag

Maersk: Reservoarmålene var vannbærende

Hovedmålet med brønn 6406/6-4 S var å teste reservoaregenskaper og hydrokarbonpotensialet i midtre til nedre Jura sandsteiner. Brønnen påtraff en hydrokarbonkolonne på opp til 30 meter i Garnformasjonen med god reservoarkvalitet. De dypere reservoarmålene viste god reservoarkvalitet, men var vannbærende. Resultatet ble dermed et ikke-kommersielt gass/kondensatfunn. Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført datainnsamling og prøvetaking.

PL 510 ble tildelt i TFO 2008, og Tvillingen Sør er et av fem prospekter i lisensen. Tvillingen Sør var estimert å ha potensielt 104 millioner fat oljeekvivalenter (mboe), med en funnsannsynlighet på 40 prosent. Et eventuelt funn var ventet å være gass/kondensat av typen Lavrans, som kunne knyttes til Kristin, med potensiell produksjonsstart i 2018/2019.

Maersk er operatør i lisens 510 (50 prosent) med partnerne Edison (30 prosent) og North Energy (20 prosent).

For mer informasjon om oljeaktivitet i nordområdene, sjekk ut Leverandørindustriens Nordområdekonferanse 2015 i Narvik (17.) 18.-19. november.

Les også: Maersk i gang med å bore Tvillingen Sør – igjen

6406/6-4 S Tvillingen Sør

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger