Nedskjæringer for Troms Offshore

(Foto: Troms Offshore)
Publisert 27. januar 2015

Det nordnorske rederiet vurderer å flagge ut to skip og nedbemanne på hovedkontoret.

I oktober så ledelsen i Troms Offshore lyst på fremtiden og ville ansette folk, men nå har realitetene inntatt rederiets lokaler på Strandveien i Tromsø. I går fikk de ansatte på et allmøte beskjed om hva som venter i tiden fremover.

– Vi vurderer å omflagge to båter til Isle of Man-flagg, og endre besetningen om bord til et internasjonalt crew bestående av EU-borgere, sier administrerende direktør i Troms Offshore Management AS, Gerry Larsson-Fedde, til Nord24.

Les også: Aker-bygging i det blå

I tillegg kan det være aktuelt å nedbemanne blant de rundt 30 ansatte på hovedkontoret i Tromsø. Rederiet vil konkludere utpå vårparten om det blir nødvendig med en nedbemanning.

– Det spares i alle sektorer i oljebransjen, det er færre rigger i arbeid og dermed mindre jobb for oss. Det er en kombinasjon av faktorer som ligger bak. Alle piler peker i motsatt retning av det vi ønsker, og det er ingen ting som tilsier at det skal endre seg de neste tre månedene. Dermed blir vi nødt til å ta grep, noe jeg opplever at våre ansatte har forståelse for, sier Larsson-Fedde.

Troms Offshore har i overkant av 330 ansatte til sammen. Det er disse som vil merke endringene i størst grad, dersom rederiet de aktuelle kostnadsreduksjonene blir gjennomført. Rederiet er eid av amerikanske Tidewater Inc., og opererer en flåte bestående av 13 skip fra sin hjemmehavn i Tromsø.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger