Ny styreleder i Petro Arctic

Hans Peder Olsen overtar som ny styreleder i Petro Arctic. (Foto: Bjørn Tore Bjørsvik)
Publisert 12. mars 2015

Harstad-mannen Hans Peder Olsen, tidligere administrerende direktør i Noweco og direktør i Force Technology i nord overtar som styreleder i Petro Arctic. Dette ble klart etter at organisasjonen, med sine nesten 500 medlemsbedrifter gjennomførte sitt årsmøte denne uka i Hammerfest.

Årsmøtet belyste viktige saker for landsdelen gjennom aktuelle foredrag og godt engasjement fra deltakerne på møtet, og ble avsluttet med valg av nytt styre.

Samtidig takket en av nestorene i næringsutvikling i nord, Arvid Jensen,  for seg som styreleder etter 18 år ved roret.

«Arvid Jensen er den enkeltperson som har betydd mest for den positive petroleumsutviklingen vi har sett i nord de siste 20 årene, han har sittet som styreleder i Petro  Arctic i nesten 20 år, og vært sentral i viktige beslutninger i hele denne perioden. Realisering av Hammerfest LNG er nok den mest betydningsfulle av alle, men også helåråsaktivitet i Barentshavet, Goliat utenfor Hammerfest, og senest i år 23 konsesjonsrunde. Alle viktig milepæler for norsk petroleumsaktivitet,» heter det i en melding fra Petro Arctic.

– Når han nå går av som styreleder, er vi meget fornøyd med at han fortsetter som direktør for næringspolitisk arbeid for våre nesten 500 medlemsbedrifter og våre samarbeidspartnere, sier direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver.

– Vi vil samtidig ønske Hans Peder Olsen velkommen som ny styreleder i Petro Arctic. Hans Peder kommer fra Harstad og er en av landsdelen mest erfarne industriledere. Han har sittet som styremedlem i Petro Arctic i flere perioder, og kjenner industriens muligheter og utfordringer meget godt, sier Giæver.

-Nå er han klar til å lede Norges største bedriftsnettverk innen olje og gass fra sitt ståsted i nord, som direktør ønsker jeg han velkommen om bord og lykke til.

 

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger