Optimalt arbeidsmiljø for Arktis

Borestolen ble lansert under årets Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger 25. august. (Foto: Cameron)
Publisert 19. desember 2014

Under ONS lanserte Cameron en ny borestol som er designet i henhold til internasjonale regelverk og standarder. Stolen er et resultat av tilbakemeldinger Cameron har fått fra brukere.

Per dags dato finnes det ingen internasjonal standard for arbeidsmiljø i arktiske strøk, men Barents2020-prosjektet har fremlagt en rapport  som redegjør for gapet i nåværende tilgjengelige standarder.

Det fysiske arbeidsmiljøet og sikkerhet for arbeidstakere i kaldt klima påvirkes sterkt av en faktor som kalles vindavkjølingseffekten. Det er effekten av lufttemperatur og vindhastighet som i kombinasjon gjør at temperaturen oppfattes lavere enn den i realiteten er. Langvarig eksponering for ekstreme værforhold kan føre til hypotermi hos riggpersonell. En slik nedkjøling av kroppstemperaturen kan redusere mental bevissthet  og øke risikoen for menneskelige feil.

Automasjon og tilstandsbasert vedlikehold kan derfor være en løsning på de klimatiske utfordringene ved operasjon i arktiske strøk. En slik løsning reduserer tiden riggpersonell oppholder seg utendørs, mens tiden de bruker ved borekontrollsystemet øker.

X-Com
Som et svar på dette lanserte Cameron under Offshore Northern Seas (ONS) i august i år en videreutvikling av sin X-Com-operatørstol.

Den nye modellen av X-Com er et direkte resultat av tilbakemeldinger Cameron har fått fra brukere gjennom undersøkelser, intervjuer og samarbeid med kunder de siste 10 årene. X-Com er designet i henhold til internasjonale regelverk og standarder som NORSOK.

I samarbeid med fysioterapeut har Cameron blant annet designet en joystick med justerbar posisjon og vinkling slik at det tilrettelegges maksimalt for å variere håndgrepet. Dette er spesielt viktig ved langvarig operasjon, der belastningen kan bli spesielt stor for armer, skuldre og rygg.

– Med videreutviklingen av X-Com stolen befester vi vår posisjon ytterligere som en av de ledende leverandørene innenfor boreteknologi, sier markedssjef for boresystemer i Cameron, Vibeke Håverstad, til Petromagasinet.

Denne artikkelen står også på trykk i Petromagasinet, nr. 4, 2014.

Siste fra forsiden

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger