Ser for seg petroleums-aktivitet i LoVeSe rundt 2040

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Publisert 19. november 2014

NOK 60 milliarder i årlige investeringer og 12 av dem i regionen, ser Rystad Energy for seg i en ny rapport om virkningene av petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Rystad Energy har på oppdrag fra Norsk olje og gass og Forskningsparken i Narvik utarbeidet en rapport, som presenteres på Novemberkonferansen i Narvik. Rapporten ser for seg at aktiviteten i Lofoten, Vesterålen og Senja vil komme i gang rundt 2040, dersom politikerne går inn for det etter neste stortingsvalg.

I et basis scenario har en tatt utgangspunkt i at rundt 75 prosent av ressursene blir påvist innen 2040.

Leting, utbygging og produksjon vil føre til investeringer og operasjonskostnader fra olje- og gasselskapene. Dette er anslått til opp mot NOK 60 milliarder totalt årlig. Deler av dette markedet vil være regionalt. En åpning av Nordøstlige Norskehavet kan på lang sikt gi et mulig marked på NOK 12 milliarder årlig på topp. De mest relevante segmentene for dette er logistikk, operasjonsstøtte og vedlikeholdstjenester.

– Vi ønsker at politikerne skal ha et best mulig grunnlag når de etter valget i 2017 skal fatte en bestemmelse om hva som skal skje i disse områdene, sier samfunnskontakt Geir Seljeseth i Norsk olje og gass.

Lofotem 4

Rapporten spår betydelige investeringer, forteller Seljeseth.

Lignende artikler: https://petro.no/lover-offensiv-letepolitikk/
– For å få opp olje og gass utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja så kommer man fra selskapenes side til å bruke 60 milliarder kroner hvert eneste år i en lang periode. Det betyr mye aktivitet og mange arbeidsplasser, sier han.
Når det gjelder antall direkte ansatte som følge av denne virksomheten, har Rystad Energy brukt analogier til andre regioner i Norge. Med utgangspunkt i Møre og Romsdal (Kristiansund) og Nord-Norge (blant annet Sandnessjøen og Hammerfest) har en sett på sammenhengen mellom antall ansatte og olje- og gassressurser i området. Denne sammenhengen indikerer 1.000 ansatte på sikt som en følge av åpning av det Nordøstlige Norskehavet. I tillegg er det en oppside knyttet til indirekte sysselsetting, eksportbedrifter og sysselsatte knyttet til flere landanlegg.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger