Smått men godt fra Nord-Norge under OTD

(Foto: Dan Arvid Bjørsvik)
Publisert 21. oktober 2015

Under Offshore Technology Days (OTD) representerte seniorrådgiver i Forskningsparken i Narvik, Geir Frantzen, flere selskaper i Nord-Norge.

– Vi jobber mot å løfte fram et lite nettverk av bedrifter i Nord-Norge, Harstad og Narvik, som alle utvikler utstyr til olje- og gassnæringen innenfor borig og brønn, sier Geir Frantzen.

Han nevner blant annet Qinterra Technologies, som utvikler og lager brønnplugger og nedihullsutstyr, OTT, som driver med mudhåndtering samt 2K Tools som fremdeles nyter godt av kontrakter inngått med Saudi Aramco for «slikke-pott»-teknologi som renser borestrenger for slam.

Les også: Slikkepott-suksess for Narvik-firma

Forskningsparken i Narvik løfter opp gründerbedrifter

– Vi skulle gjerne hatt hele gjengen her, men de foretrekker å jobber under radaren. Derfor må Forskningsparken i Narvik være med å løfte dem opp, sier Frantzen.

For Forskningsparken i Narvik er det viktig å fortelle om den utviklingen som skjer i nord, hvor de med landets nordligste jernbane, havnefasiliteter (verden største utskipningshavn for jernmalm) og teknologimiljøet (blant annet den eneste høyskolen i landet som utdanner ingeniører for romfartsindustrien) ønsker å ta posisjonen som logistikk- og teknologibyen i nord.

– Hvordan påvirker oljenedturen Narvik?

– Narvik har aldri vært tungt inne i olje og gass, så man har ikke merket nedturen så mye som i Stavanger. Vi har mange andre næringer som ruller rundt, innenfor bygg og anlegg, og vi er et logistikknutepunkt når det kommer til jernbane, sjø og vei. Vi har flere bein å stå på, sier Frantzen.

Forskningsparken i Narvik er en inkubator som har som mål å effektivisere utviklingsprosessen for teknologibedrifter som skaper regionale arbeidsplasser, og som skal tiltrekke seg nasjonal og internasjonal investorkapital. Inkubatoren største samarbeidspartner er Siva, et statsforetak eid av Nærings- og fiskeridepartementet. De er en del av det offentlige virkemiddelapparatet for innovasjon og samarbeider tett med Innovasjon Norge og Norges forskningsråd.

For mer informasjon om Narvik og muligheter i nord, sjekk ut Leverandørindustriens Nordområdekonferanse 2015 i Narvik (17.) 18.-19. november.

Les også: Leverandørindustrien i nord forventer omsetningsfall på NOK 755 millioner

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger