Vil legge til rette for oljevernbase i Vesterålen

Publisert 12. desember 2014

– Vi skal legge til rette for at det ved etablering av en eventuell oljevernbase skal bli vanskelig å si nei til oss, sier Robin Lillejord i Staven Grus.

Staven Grus legger planer for framtiden i Øksnes kommune i Nordland. Selskapet presenterte planene for de fremmøtte på et folkemøte i kommunen tirsdag. Det skriver Vol.no.

Familiebedriften vil legge til rette for etablering av næringsvirksomhet på Stavneset og Stavøy-holmene i Øksnes. Planen er å fylle masse over Stavøy-holmene, og få et landareal på rundt 1000 dekar.

I desember leveres søknad om oppstart av regulering og konsekvensutredning, og de håper å ha området ferdigregulert i 2015.

Noen av bransjene de ønsker å ha med i reguleringen er fiskeri, oppdrett, offshore, industri, miljøvern og containerhavn.

– Vi vil være i førersetet. Vi vil posisjonere oss for framtida. Dette er ikke en drøm eller ønsketenking. Vi har et område, og vi har masser tilgjengelig. Vi skal legge til rette for at det ved etablering av en eventuell oljevernbase skal bli vanskelig å si nei til oss, sa Robin Lillejord i Staven Grus under sitt foredrag på folkemøtet.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har tidligere uttalt at en oljevernbase i nord vil styrke argumentasjonen for å åpne flere områder for oljeboring.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger