Publisert 20. november 2006

Regjeringens utkast til langsiktige plan for nordområdene som skulle presenteres 1. desember er lekket ut.,NRK Troms har lagt ut et utkast til meldingen på nettet.

«Regjeringens helhetlige Nordområdestrategi» som planen er kalt, har allerede rukket å bli kritisert på grunn av lite nytt.

– Hvis de ikke har klart å bli mer konkret i løpet av ett år, så er det jo bare retorikk, uttaler Høyres leder Erna Solberg til Nordlys.

Stoltenberg-regjeringen presenterer i meldingen planer om å utrede mulighetene for å etablere en felles økonomisk og industriell samarbeidssone på tvers av den norsk-russiske grensen.

Planen er at det innenfor denne sonen skal den landbaserte infrastrukturen som er nødvendig for olje- og gassutbygging i Barentshavet etableres.

«Dette initiativet vil på norsk side i månedene fremover bli utviklet til et konkret forslag som vil bli presentert for russiske myndigheter og deretter gjort til gjenstand for oppfølging i en norsk-russisk arbeidsgruppe», skriver regjeringen i utkastet til den langsiktige planen for nordområdene.

Planen finner du her (ekstern link)

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger