Nordsjøen er Europas viktigste produksjonsregion

Publisert 26. juni 2014

– Noen ganger glemmer vi at EU og Norge sammen produserer mer enn halvparten av gassen i Europa, sier Rainer Seele, styreleder i Wintershall.,I forkant av EU-toppmøtet, der statsoverhoder og regjeringssjefer vil definere retningslinjer for Europas energipolitikk, krever Rainer Seele, styreleder i Tysklands største internasjonale olje- og gassprodusent Wintershall, rettelser i Tysklands energipolitikk. Tyskland må fokusere spesielt på naturgass, ifølge ham.

– Naturgass er det beste alternativet for å redusere CO2-utslipp på en kostnadseffektiv måte, sa Seele på en felles pressekonferanse med Statoils konsernsjef Helge Lund i Berlin.

Ifølge ham må Tyskland fokusere på selve målet for energiomleggingen. Det er ikke å utvide fornybar energi betingelsesløst, men å redusere CO2-utslipp.
Balansen i energimiksen må gjenopprettes og kull erstattes med naturgass.

– Kull og fornybar energi er ikke gode partnere, sa Lund, og pekte på USA som har styrket sin økonomiske konkurranseevne og samtidig kuttet CO2-utslipp med sin gass-strategi.

Ifølge Seele er oppgaven til tyske politikere å tilpasse de generelle vilkårene. Det er fordi selskaper bare er villig til å gjøre nødvendige investeringer hvis det finnes en sikkerhet for at deres produkter blir solgt.

Seele og Lund understreket at Europas forsyning av naturgass er sikker. Her spiller Nordsjøen en nøkkelrolle. Nordsjøen er fremdeles Europas viktigste produksjonsregion.

– Noen ganger glemmer vi at EU og Norge sammen produserer mer enn halvparten av gassen i Europa, sa Seele.

Begge sjefene er enige i at det nære energisamarbeidet med Norge er viktig for EU og Tyskland, og at Norge, som i dag er EUs nest største gassleverandør, har stort fremtidig potensial. I følge Lund har bare rundt 30 prosent av gassreserver blitt produsert så langt. Norge har ressursene som kreves for å sikre Tysklands forsyning av gass. Derfor vil Statoil trappe opp sitt engasjement i Europas største økonomi med sitt nye kontor i Berlin.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger