Publisert 4. februar 2000

I dag har Statoil flyttet helikoptertrafikken fra Flesland til Stord. Mellom 400 og 500 oljearbeidere må dermed reise til og fra norsk sokkel fra Sørstokken, så lenge vekterstreiken varer.

I går gikk helikoptertrafikken fra Flesland til Stord, samtidig som vekterne trappet opp streiken ved å ta ytterligere om lag 1.500 vektere ut i streik, i tillegg til de rundt 1.000 som alt er i streik. Sola og Florø har fått dispensasjon, men ordinær rutetrafikk fra Sola er streikerammet.

Les også: 300 oljefolk påvirket av streik

– Basen på Stord blir stående så lenge streiken varer, sier Gisle Johanson, Statoils pressetalsmann til Aftenbladet.no .

Flys til Stord i helikopter
Flyplassen på Stord er ikke rammet av vekterstreiken, og i dag regner Statoil med mellom 25 til 30 flygninger fra Sørstokken.
Også et eget charterfly som Statoil har hyret, vil i dag transportere oljeansatte på strekningen Værnes – Kristiansund, før turen til og fra sokkelen fortsetter med helikopter.

– Medarbeidere blir fløyet fra Flesland til Stord i helikopter, før de må ut av helikopteret for full sikkerhetskontroll på Stord. Deretter går helikopteret ut til installasjonene, legger Johanson til.

Kansellerte avganger
I skrivende stund er fem av dagens avganger fra Flesland kansellert, ifølge heliport.no. Sju avganger fra Sola har fått ny tid, mens alle 16 avganger fra Sørstokken, ser ut til å gå etter planlagt tidsskjema. Også alle avganger fra Brønnøysund, Florø og Kristiansund går i rute.
Men selv om Statoil har funnet løsninger på nordsjøtrafikken, er det meste av ordinær rutetrafikken ved flyplassene i Kristiansand, ørsta/Volda, Kristiansund, Harstad/Narvik, Lakselv, Haugesund, Førde, Molde, Stokmarknes og Hammerfest innstilt på grunn av streiken.
På Sola er 33 vektere tatt ut, mens ved Gardermoen er antall streikende vektere kommet opp i 110, skriver NTB.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger