Publisert 4. februar 2000

Nedstenging av Siri har betydd store uteblivende inntekter for Noreco, men optimistene i selskapet tror de kan få hele 210 millioner norske kroner i forsikringsutbetaling.

Under fremleggelsen av Norecos årsrapport fikk Siri-feltet i Danmark sin del av oppmerksomheten på grunn av problemer, nedstenging og påvente av forsikringsutbetalinger. Det er estimert at den uteblivende inntekten fra feltet ligger på 115 millioner kroner, og i tillegg kommer kostnader til reparasjon og lignende. Den totale utbetalingen vil da etter Norecos prognoser ende på over 200 millioner norske kroner.

– Er dere optimistisk med tanke på utbetaling?

– Ja, absolutt, forteller direktør for strategi og investorkontakt i Noreco, Einar Gjelsvik.

Han tilføyer at selskapet har erfaring fra tidligere forsikringssaker hvor det ikke har vært problemer. I 2007 ble et vannrør ødelagt på en av Norecos felt, dette også på dansk sokkel.

– Etter en uavhengig gransking fikk vi raskt utbetalt summen som da var beregnet. Etter endelig reparasjon så fikk vi utbetalt et sluttvederlag. Slike eksempler viser at forsikringskonsortiet fungerer, forteller Gjelsvik.

Noreco opplyser videre at det ikke er planlagt videre boring på Siri, men at produksjonen er oppe og går som normalt. Siri-feltet produserte i gjennomsnitt 8.090 fat oljeekvivalenter per dag i 2009.

Gjelsvik forteller til Oilinfo at samkjøringen mellom de ulike feltene tilknyttet Siri er under arbeid, og at alle installasjonene er oppe i produksjon.

Noreco har 50 prosent i Siri, men DONG er operatør.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger