Publisert 4. februar 2000

… fordi kjøperen ikke har blitt godkjent som lisenshaver på norsk sokkel. Dermed drøyer det med salg av Norecos selskaper i feltutbyggingen Oselvar og i Enoch-feltet.

SøR I NORDSJøEN: Oselvar. (Ill.: OILINFO)

I september i fjor offentliggjorde Noreco en melding om at de hadde solgt sine andeler i feltene Oselvar og Enoch til Marubeni Corporation. Selskapet er et japansk handelshus som fram til da ikke hadde blitt godkjent som lisenshaver på norsk sokkel. Selskapet har fortsatt ikke sikret seg denne godkjenningen:

– Godkjennelse fra relevante norske myndigheter er en av betingelsene for salgsavtalen, og transaksjonen har derfor ennå ikke blitt gjennomført. I henhold til salgsavtalen forhandler partene nå for å finne alternative løsninger, skriver Noreco i en børsmelding.

Oselvar ligger i lisens PL274 og PL274 CS i den sydlige delen av Nordsjøen. Noreco har en andel på 15 prosent i feltet, som er operert av Dong (55 prosent). I tillegg har Bayerngas 30 prosents andel i feltet. Feltet er forventet å inneholde 8,1 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter

Oljefeltet Enoch ligger midt i Nordsjøen, på grensen mellom Storbritannia og Norge. Noreco eier 4,36 prosent av feltet gjennom en 21,8 prosents andel i PL048D. Oljefeltet inneholder 0,3 fat utvinnbare oljeekvivalenter. Talisman er operatør for feltet med en andel på 25,2 prosent, Dyas har en andel på 14 prosent, Roc Oil og Bow Valley har en andel på 12 prosent, Statoil har en andel på 11,78 prosent, Dana Petroleum har en andel på 8,8 prosent, Endeavour har en andel på 8 prosent, Det norske har en andel på 2 prosent og Dong har en andel på 1,86 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger