Publisert 4. februar 2000

Noreco fortalte i dag om utfordringer knyttet til boring av brønner i nordlige strøk. (Foto: Lars Taraldsen)

Det var under Beredskapskonferansen i Tromsø i dag, at HMS-ansvarlig i Noreco, Robert Farestveit, forklarte hva som finnes av utfordringer når man borer i områder uten etablert infrastruktur.

LES OGSå:

– Legger ikke alle eggene i èn kurv

Bom på Eik

– Ressursbildet i en etablert petroleumsregion er helt annerledes. Det er nærliggende plattformer og rigger, områdeberedskap, høy transportkapasitet, trafikkovervåkning, høy linjekapasitet for data og teletrafikk, samt stor mottakskapasitet og værvarslingstjeneste. Dette er ting som er lett å ta for gitt, sa Farestveit under konferansen.

Det var tidligere i år at Noreco som operatør, sammen med partnerne FrontX og Petoro, boret Eik-prospektet i Barentshavet. Dette knyttet det seg en del utfordringer til, ifølge HMS-sjefen.

– I Barentshavet er det hurtige endringer i vindstyrke og fall i temperaturer med påfølgende snøfall og isingfare, i tillegg til en del riggspesifikke forhold som skal på plass, sa han.

– Når vi snakker om utenfor allfarvei betyr det i denne sammenhengen tre timer til nærmeste sykehus og 100 nautiske mil til nærmeste fastboende nabo eller annen infrastruktur. Det krever omfattende planlegging, høye kostnader i operasjonsfasen og det er krevende å finne gode beredskapsløsninger, forklarte han.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger