Publisert 4. februar 2000

Norwegian Energy Company, bedre kjent som Noreco, går i pluss i tredje kvartal, etter lange perioder med røde tall. årsaken er salg av andeler i både funn og produserende felt.

SMILENDE: Styreleder Lars Takla og
administrerende direktør Scott Kerr kan være
fornøyde med sine investeringer i
Grosbeak-lisensen.
(Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

Selskapet melder om en total omsetning på 631 millioner kroner i tredje kvartal i år, sammenlignet med en omsetning på 560 millioner kroner i andre kvartal. En av årsakene til dette er salget av selskapets andel i funnet Grosbeak. Dette salget gir 199 millioner kroner til omsetningen i kvartalet.

Fasiten etter utgifter og skatt viser at selskapet kan melde om et overskudd på 167 millioner kroner i tredje kvartal. I forrige kvartal gikk selskapet med et underskudd på seks millioner, i første kvartal var underskuddet på 21 millioner kroner, og i fjor var det totale underskuddet til selskapet på 368 millioner kroner.

Hovedårsaken til det gode resultatet er ifølge selskapet selv salget av selskapets andel i PL378, som inneholder Grosbeak-funnet. Ifølge en presentasjon fra selskapet har Noreco investert tre millioner dollar i lisensen, mens de fikk 43 millioner dollar når lisensandelen ble solgt til Talisman. Salget utgjorde fem prosent av Norecos totale ressurser, og to prosent av selskapets letepotensial.

I tillegg har også selskapet solgt andeler i Oselvar og Enoch-feltene. Disse andelene ble solgt til det japanske selskapet Marubeni for 43 millioner dollar, pluss et oppgjør på opptil 200 millioner kroner senere. Dette salget reduserer selskapets CAPEX-anslag med mer enn 400 millioner kroner. Oselvar er nemlig i utbyggingsfasen, og er planlagt å begynne produksjon i 2011.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger