Publisert 4. februar 2000

Med en oppgang på nesten 60 prosent fra første til andre kvartal i år ser Noreco lyst på fremtiden, til tross for at Siri fremdeles byr på noen problemer.

FREMDELES PROBLEMER: Siri venter på at den ene produksjonsbrønnen skal komme i gang igjen
etter tekniske problemer. Foto: DONG

– Styret er av den oppfatning at på halvlang og lang sikt ser utsiktene for olje- og gassindustrien lyse ut, skriver Noreco i sin kvartalsrapport.

Noreco har som følge av problemene på Siri hele 406 millioner norske kroner utestående i forsikringsutbetaling, noe som også vil ha sitt å si for det endelige årsresultatet.

Selskapets sluttresultat for andre kvartal i år er betraktelig mye høyere enn samme kvartal i fjor. Tallene for 2010 ligger på et underskudd på seks millioner kroner, mens bare et år tidligere var dette tallet 101 millioner kroner i underskudd. Den voldsomme økningen skyldes ifølge selskapet høyere produksjon, og ikke minst høyere oljepris. Fjorårets pris i andre kvartal lå på 60 dollar, mens den realiserte prisen for samme periode i år har vært rett over 75 dollar.

Brage på topp
Noreco har drevet lite leteaktivitet den siste tiden, og de 100 millionene som er brukt på denne delen av selskapets operasjoner har vært hovedsakelig på seismikk.

Den totale olje- og gassproduksjonen endte på 11.375 fat oljeekvivalenter (oe) per dag, dette er noe mindre enn forventet på grunn av Siri-feltets problemer. Den ene produksjonsbrønnen på feltet er fremdeles stengt i påvente av reparasjon påen sikkerhetsventil. Det er fremdeles Brage som henter opp mest hydrokarboner for Noreco med sine 31.400 fat oe om dagen. Her skal det bores ny produksjonsbrønn i løpet av årets siste halvår.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger