Publisert 4. februar 2000

Noreco har planer om en rettet emisjon for å hente opp til 1,2 milliarder kroner i aksjemarkedet. Minstesummen for å tegne seg i emisjonen er 430.000 kroner.

HENTER PENGER: Administrerende direktør Scott
Kerr (t.v.) og styreleder Lars Takla i Noreco henter
penger til feltutbygging.

Emisjonen vil være rettet mot norske investorer og internasjonale institusjonelle investorer utenfor USA. Selskapet har hyret inn Merrill Lynch, SEB Enskilda, Carnegie og Pareto Securities til å gjennomføre emisjonen.

– Den planlagte emisjonen beløper seg opp til 1,2 milliarder kroner, med tilhørende antall nye aksjer avhengig av tegningsprisen. Tegningsprisen vil bli bestemt gjennom en book-buildingsprosess til eller i nærheten av markedsprisen på Oslo Børs ved børsslutt den dagen prisen fastsettes og ikke senere enn 23. september 2009, melder Noreco.

Ifølge selskapet skal pengene brukes til å styrke selskapets finansielle posisjon med tanke på investeringer relatert til feltutbygginger, i tillegg til generelle forretningsmessige formål.

– Medlemmer i Norecos styre og ledelse har forhåndsbestilt og vil bli allokert aksjer til en verdi av NOK 9,5 millioner til tegningsprisen som settes i emisjonen. I tillegg har tilretteleggerne mottatt sterke etterspørselsindikasjoner fra nye og eksisterende aksjonærer. Selskapets tre største aksjonærer, Sector, Lyse Energi og IKM Invest har forhåndsbestilt for mer enn NOK 210 millioner. Disse tre aksjonærene, som representerer 39,6% av utestående aksjer i Noreco før utstedelsen av nye aksjer i den rettede emisjonen, har også forpliktet seg til å stemme til fordel for emisjonen på den planlagte ekstraordinære generalforsamlingen, melder selskapet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger