Publisert 25. april 2008

Noreco har inngått en avtale om å kjøpe alle aksjene i Talisman Oil Denmark Limited for om lag 420 millioner kroner.

Siri-plattformen på dansk sokkel. Foto: DONG Energy.

Norwegian Energy Company ASA, Noreco, har inngått en avtale med Paladin Resources Limited (en del av Talisman Energy Inc) om å kjøpe alle aksjene i Talisman Oil Denmark Limited for 83 mill US$, tilsvarende om lag 420 millioner kroner.

Transaksjonen inkluderer det produserende Siri-feltet i den danske delen av Nordsjøen, og vil øke Norecos daglige produksjon med mer enn 20% og øke selskapets påviste og sannsynlige (2P) reserver med 4.35 millioner fat olje.

Det melder Noreco fredag.

– Denne transaksjonen er enda en demonstrasjon av vår sterke vilje om å bygge et uavhengig olje- og gasselskap i Nordsjøen. Vi ser betydelig oppside i Siri-feltet, og har planer for ytterligere konsolidering i Nordsjøen. Oppkjøpet vil også styrke vår kontantstrøm, resultat og balanse, sier administrerende direktør Scott Kerr i Noreco.

Noreco eier fra før 20% av Siri-feltet, og vil etter transaksjonen ha en 50% eierandel. Noreco har betydelige interesser i området, inkludert feltene Cecilie, Nini, Nini East og Rau, og denne transaksjonen vil skape synergier for Noreco i området, heter det i meldingen.

Effektiv dato for transaksjonen er 1. januar 2008, og gjennomføringen av oppkjøpet er forventet å skje innen juni 2008 og er avhengig av vanlige myndighetsgodkjennelser.

Siri-feltet ligger i dansk sektor av Nordsjøen og startet produksjon i 1999. Dong er operatør, og har en 50% andel i feltet.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger