Publisert 4. februar 2000

Et drøyt år siden Noreco lanserte forslaget om å slå seg sammen med Det norske, uten å ha spurt dem først, er Noreco igjen ute på frierferd.

På JAKT ETTER PARTNER: Scott Kerr.
(Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

Selskapet sier i sin kvartalsrapport at de mener aksjekursen ikke reflekterer den reelle verdien av selskapet. Selskapet har hyret inn Bank of America Merrill Lynch og SEB Enskilda som rådgivere i prosessen med å finne noen å slå seg sammen med.

Før finanskrisen var det tre uavhengige norske oljeselskaper som kjempet om tittelen som Norges største, norskeide, uavhengige oljeselskap. Så ble Revus kjøpt opp av tyske Wintershall, Det norske slo seg sammen med Aker Exploration og fikk Røkke i styret, og nå er det bare Noreco igjen, som ikke har konsolidert seg.

Noreco gjorde dog et forsøk i fjor vinter, før Det norsk og Aker Exploration slo seg sammen. Da gikk administrerende direktør Scott Kerr og styreleder Lars Takle ut og foreslo en fusjon med Det norske. Dessverre var ikke Det norske like motivert for en slik sammenslåing som Kerr og Takla, og forslaget falt i fisk.

Siden dagens fusjonsønske ble kjent, har Noreco-aksjen steget med over 17,5 prosent, og analytikerne syns det er logisk, selv om selskapet ikke har noen konkrete fusjonspartnere i kikkerten.

– Selskapet har solgt andeler i felt til priser som reflekterer en vesentlig høyere verdi på selskapet enn det markedet har vært villige til å betale, sier analytiker Christian Yggeseth i Arctic Securities til DN.no.

– Vi ser sjelden fiendtlige oppkjøp i denne bransjen. Når ledelsen i selskapet nå sender ut signaler, er det enklere for andre selskaper å komme på banen, sier han til nettavisen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger