Publisert 4. februar 2000

Noreco har lite håp om å få lisens for leteaktivitet på grønlandsk sokkel, men lisens for å ta med seg steinprøver til Norge, det fikk de.

– Vi har hatt en prosess der vi har søkt om lisens for leteboring, men signalene fra Grønland er at vi er litt for små, forteller direktør for strategi og investeringer i Noreco, Rune Martinsen.

Noreco, eller Norwegian Energy Company, ble prekvalifisert som leteoperatør på Grønland i forbindelse med den pågående lisensrunden i Baffinbukta i november i fjor. Grønland deler ut lisenser til både mineralutvinning og hydrokarbonutvinning via samme organ, og Noreco har allerede sikret seg lisens for å hente ut geologiske steinprøver hjem til Norge.

– Vi hadde en geologisk gruppe på Grønland i sommer som fikk en lisens til å hente ut prøver, sier Martinsen.

Vil være med
Han tilføyer at selskapet er relativt lite og at det dermed ikke er så store muligheter for at de vil få lisens, men at de ønsker å være med i løpet, og ser på muligheter senere. Datoen for tildeling av konsesjoner nærmer seg med stormskritt, og også norske Statoil er med i søknadsrunden rundt den tidligere danske øya, Grønland.

– Vi ønsker å se på de geologiske bassengene der vi har kompetanse, og dette har tradisjonelt vært i Nordsjøen. Men deler av Grønland skal visstnok være tilnærmet et speilbilde av hva man finner utenfor den norske kysten. De geologiske konseptene er ganske like mange av stedene, sier Martinsen.

Statoil innehar også lisenser for å gjøre geologiske undersøkelser, men de har også søkt om lisens for leting etter hydrokarboner utenfor Grønland. Statoil vil ikke si noe om hvor, og hvor mange lisenser det er snakk om.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger