Noreco-produksjonen øker

Publisert 8. juli 2014

Klar oppgang i juni.,Noreco har publisert produksjonstallene for juni 2014, der gjennomsnittsproduksjonen lå på 7350 fat oljeekvivalenter per dag i gjennom hele måneden. Dette ligger vesentlig høyere enn gjennomsnittsproduksjonen for første halvår 2014, som ligger på 5763 fat olje per dag.

Produksjon (foed) per felt i juni 2014 (mai 2014 i parentes)

Huntington – 4 390 (2 845)
Cecilie – 39 (0)
Nini – 2 305 (928)
Oselvar – 615 (522)
Lulita – 0 (263)
Enoch – 0 (0)
Totalt – 7 350 (4 558)

Huntington- feltet hadde stabil produksjon gjennom juni med en daglig produksjon som økte fra forrige måned, men fortsatt under platånivå på 6 400 fat oe per dag. Sommerens vedlikeholdsprogram på gasseksportanlegget CATS er godt i gang. Disse arbeidene er planlagt ferdigstilt i august. Programmet har resultert i periodevise produksjonsrestriksjoner, som også kan forventes gjennom den resterende perioden. En ikke-planlagt nedstengning av plattformsystemene den 26. juni resulterte i en periode med ingen eller svært lav produksjon mens kompressorene om bord startet opp igjen. Denne problemstillingen ble løst i går ettermiddag, og produksjonsnivået øker.

Produksjonen på Nini feltet ble gjenopptatt i juni etter en planlagt nedstengning i mai. Mot slutten av måneden startet også Cecilie -feltet opp igjen, men produksjonen er fortsatt ustabil og på et lavt nivå. Den midlertidige produksjonsløsningen på Siri-området, som innebærer produksjon direkte til tankbåt, vil også fremover være sensitiv for værforhold, men fungerer fortsatt bedre enn opprinnelig antatt, skriver selskapet.

Oselvar -feltet produserte bra og uten noen vesentlige hendelser gjennom juni. Lulita feltet ble stengt ned i juni som følge av planlagt årlig vedlikehold på eksportløsningen gjennom Harald og Tyra feltene, og den planlagte sommernedstengningen på Harald. Operatøren forventer at feltet vil gjenoppta produksjonen i midten av juli.

I følge operatøren på Enoch -feltet forventes nå produksjonen å gjenopptas mot slutten av tredje, eller tidlig i fjerde kvartal.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger