Publisert 4. februar 2000

Noreco selger sine andeler i feltutbyggingen Oselvar og det produserende feltet Enoch, til det japanske selskapet Marubeni Corporation.

KNYTTET TIL BRAE A: Enoch.

Kjøperen Marubeni Corporation som er et av de største handelshusene i Japan, ble prekvalifisert som lisenshaver på norsk sokkel i 2005. Handelshuset har virksomhet innenfor blant annet metall- og mineralressurser, kjemikalier, informasjonsteknologi og energi. Selskapet er foreløpig ikke etablert med et kontor i Norge, noe som er et krav for å være aktiv lisensinnehaver på sokkelen. Noreco får 43 millioner dollar etter skatt for transaksjonen, som består av 4,36 prosents andel i Enoch-feltet og 15 prosent i Oselvar-lisensen.

– Norecos hovedoppgave er å finne olje og gass, og gjennom de siste årene har vårt utforskingsprogram gitt meget gode resultater i form av høy funnrate. Det endelige tegnet på suksess er imidlertid at vi evner å omskape våre funn til økonomiske resultater, som vi oppnår med denne transaksjonen. For Noreco vil dette salget også frigjøre finansielle og menneskelige ressurser, og dermed styrke vår evne til videre verdiskaping, sier Scott Kerr, administrerende direktør i Noreco, i en pressemelding.

I tillegg til oppgjøret på 43 millioner dollar, vil det gjennomføres et pro et contra-oppgjør når transaksjonen gjennomføres, som trolig vil utgøre rundt 200 millioner kroner netto til Noreco. årsaken til dette er at transaksjonen har effektiv dato fra 1. januar 2010, og verdiene i oppgjøret vil i all hovedsak være påløpte investeringer i forbindelse med utbyggingen av Oselvar, der Dong er operatør.

I tillegg til Oselvar inneholder lisensen også funnet Ipswich. Leveres det Plan for utbygging og drift for dette funnet innen fem år, vil Noreco også få en andel av overskuddet i dette prosjektet. Produksjon fra Oselvar er forventet å starte opp i fjerde kvartal neste år.

Enoch-feltet ligger i Nordsjøen på grensen mellom Norge og Storbritannia, og ble bygget ut som en subsea tie-in til Brae A på britisk sokkel. Feltet kom i produksjon i mai 2007.

Marubeni har flere andeler på britisk sokkel, blant annet i feltet Sycamore.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger