Publisert 4. februar 2000

Noreco fortsetter å selge andeler i produserende felt. Nå selges selskapets eierandel i det danske oljefeltet Syd Arne til Hess Danmark for en godtgjørelse på 200 millioner dollar.

Noreco forventer en regnskapsmessig gevinst fra salget på rundt 50 millioner dollar etter skatt, skriver selskapet i en pressemelding.

Syd Arne er et oljefelt som ligger i dansk del av Nordsjøen, og er operert av Hess Danmark. Feltet ble satt i produksjon i 1999, og er nå inne i utbyggingsfase 3, som består av to nye brønnhodeplattformer og elleve nye brønner. Noreco eier 6,56 prosent i feltet, som ga en produksjon i første halvdel av 2011 på 1.580 fat oljeekvivalenter per dag.

– Det er en viktig del av Norecos strategi å fornye og styrke produksjonen. Vi er nå midt inne i et omfattende investeringsprogram som vil tilføre selskapet 8 – 9.000 fat per dag med ny produksjon i løpet av neste år. Porteføljeendringer er en naturlig del av dette programmet, sier administrerende direktør Einar Gjelsvik i meldingen.

– Over de siste månedene har Noreco inngått avtaler om salg av eiendeler for over 1,5 milliarder kroner totalt, og med dette også redusert framtidige investeringsforpliktelser med betydelige beløp. Resultatet er en sterkere økonomisk stilling og en betydelig redusert finansiell og operasjonell risiko for selskapet, sier Gjelsvik videre.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger