Publisert 4. februar 2000

Norwegian Energy Company (Noreco) har inngått avtale om å selge sine eierandeler i Siri-feltet i Danmark til DONG Energy.

DONG overtar ifølge avtalen Norecos 50 prosent eierandel i lisens 6/95 i Danmark, for USD 13 millioner, effektivt fra 1. juli 2011. Viktigere er det likevel at avtalen fritar Noreco fra å kunne bli belastet for historiske eller fremtidige kostnader knyttet til den permanente reparasjonsløsningen for Siri . Disse kostnadene er estimert til totalt to milliarder danske kroner, melder Noreco.

Norecos eierskap i satelittfeltene Nini øst, Nini og Cecilie påvirkes ikke, og selskapet beholder retten til å selge sine eierandeler i Siri til andre kjøpere til en høyere pris fram til 30. august. Selskapet vil også beholde alle eksisterende og fremtidige forsikringskrav knyttet til skaden på caissonstrukturen på Siri-plattformen, samt et skattemessig avskrivningsgrunnlag i Altinex Oil Denmark på USD 26 millioner dollar.

Transaksjonen krever godkjennelse fra danske myndigheter.

– Denne avtalen er positiv for Noreco fordi den fjerner en betydelig usikkerhet som har vært knyttet til forholdene rundt Siri . Vi vet nå at Noreco ikke vil ta del i de fremtidige investeringene på Siri. Vi vet også at operatøren DONG Energy vil ta alle nødvendige skritt for å sikre fortsatt drift på Siri, noe som Noreco vil dra nytte av som partner i satelittfeltene Nini øst, Nini og Cecilie, sier Einar Gjelsvik, administrerende direktør i Noreco i meldingen.

Siri-feltet ligger i den danske delen av Nordsjøen, og oljeproduksjonen startet i 1999. Siri-plattformen benyttes også til prosessering og eksport av olje fra satelittfeltene Nini øst, Nini og Cecilie. DONG Energy er operatør for alle fire feltene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger