Publisert 4. februar 2000

Noreco har sammen med sine partnere Petoro og Front Exploration vedtatt en leteboring på Eik-prospektet i PL 396 øst i Barentshavet.

SATSER I NORD: Front Exploration har
spesialisert seg på lisenser helt nordi landet.
(Foto: NASA)

Lisensen ligger langt øst i Barentshavet, og prospektet blir blant de østligste prospektene som er boret i den norske delen av Barentshavet så langt. Lisensen ligger 200 kilometer nordøst for Nordkapp, og havdypet i området er rundt 350 meter.

Operatør Noreco har en andel på 50 prosent i lisensen, mens Front Exploration har en andel på 30 prosent og Petoro har en andel på 20 prosent. Lisensen ble i utgangspunktet delt ut i 19. lisensrunde med BG Norge som operatør, men BG trakk seg ut av lisensen i fjor.

– Front Exploration AS og Noreco har gjennomført omfattende geologiske og geofysiske analyser det siste året hvor det har blitt avdekt gode indikasjoner på hydrokarboner. Strukturen har et stort potensial og Front Exploration AS er svært tilfreds med at partnerskapet nå har besluttet leteboring i 2012, skriver lisenspartner Front i en pressemelding.

Selskapet planlegger også å delta i leteboringene på Heilo-prospektet i PL 530 (operatør: GDF Suez) og på prospektet Zappfe i PL 518 (operatør: DONG).

– Boringene av Heilo, Zappfe og Eik er et resultat av vår langsiktige nordområdesatsing. Beslutningen om leteboringene viser at selskapets eiere opprettholder ambisjonen om å skape verdier i nord, sier administrerende direktør Yngve Vassmyr i Front Exploration i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger