Publisert 4. februar 2000

Norge har signert en politisk samarbeidserklæring om å styrke det regionale samarbeidet om nettutvikling til havs i Nordsjøen.

Ni europeiske land undertegnet erklæringen i forbindelse med EUs energiministermøte i desember i fjor. Norge er ikke deltaker i EUs ministermøter, men har nå sluttet seg til samarbeidet.

Dermed blir Norge en del av nettsamarbeidet med Tyskland, Frankrike, Belgia, Luxemburg, Nederland, Sverige, Danmark, Irland og Storbritannia.

Målet er å kunne koordinere utviklingen av et kraftnett til havs i Nordsjøen og tilhørende nødvendige installasjoner på land. Senere i år skal det undertegnes en såkalt memorandum of understanding for det videre samarbeidet.

– Norge har et stort potensial for vindkraft til havs. Dette samarbeidet blir derfor både interessant og viktig for oss. Jeg er glad for at Norge har fått muligheten til å delta i noe som kan bli et viktig samarbeid for landene rundt Nordsjøen, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

I fjor la regjeringen fram et forslag om ny lov for fornybar energi til havs, havenergiloven, sammen med en nasjonal strategi for havbasert fornybar energi. Forslaget går blant annet ut på å gi offentlig kontroll og styring med havenergiressursene, og å åpne for at staten kan utlyse konsesjonsrunder for spesielle områder.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger