Publisert 4. februar 2000

Statoil mener Norge kan bli straffet for å ha den reneste produksjonen i verden, og selskapet ønsker å endre EUs drivstoffdirektiv.

Flere tiår med tiltak for å redusere klimagassutslipp fra norsk oljeproduksjon blir oversett når EU innfører sitt drivstoffdirektiv.

– Paradokset med det nye drivstoffdirektivet er at mer forurensende olje blir mer attraktivt for leverandørene av drivstoff, sier kommunikasjonsdirektør øistein Johannessen i Statoil til Dagens Næringsliv .??

– Norge kan bli straffet fordi vi har den reneste produksjonen i verden, det kan da umulig være hensikten? Vi vil sette stor pris på om norske myndigheter påpeker hvilken urettferdighet som ligger i dette direktivet, sier Johannessen.

EU-direktivet tar ikke hensyn til klimatiltak iverksatt før 2010. Det er bare tiltak etter 2010 som skal telles med for å nå målet om seks prosent reduksjon av klimautslippene per energienhet i år 2020.

Johannessen mener svært forurensende oljeproduksjon kan iverksette relativt enkle tiltak for å oppnå målene i EUs drivstoffdirektiv. Siden norsk produksjon iverksatte en rekke tiltak før 2010, blir det dyrt å oppnå ytterligere seks prosent reduksjon.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger