Publisert 12. august 2008

Den norske regjeringen ønsker fortsatt et tett samarbeid med Russland. Krigen i Georgia og Sør-Ossetia ser ikke ut til å få følger for det norsk-russiske forholdet.

NTB

– Det er bare å ta en titt på kartet. Det er snakk om et naboland som vi har felles fiskeriforvaltning med, og felles ansvar for Svalbard, klima og forurensing, sier statssekretær i UD, Raymond Johansen, (Ap) til NTB.

Norge vil også fortsette arbeidet med å skape et tettere forhold mellom Russland og EU.
– Men vi har vært veldig tydelige i vår reaksjon overfor Russland. Landet har reagert disproporsjonalt og det har ikke har stått ved sine internasjonale forpliktelser, sier Johansen.

Han understreker også at det nå er vanskelig å se på Russland som en nøytral tredjepart i den russiskvennlige utbryterrepublikken Sør-Ossetia, der Russland siden 1990-tallet har hatt såkalte «fredsbevarende» soldater utplassert.

Han føyer til at også Georgia har måttet tåle norsk kritikk, ikke minst for å ha forsøkt å ta kontroll over Sør-Ossetia med militære midler da georgiske styrker angrep utbryterrepublikken fredag.

Johansen synes det er gledelig at Russland og Georgia tirsdag ble enige om en våpenhvile, men han innrømmer at det er usikkert om den holder.
– Det er ingen tvil om at den er veldig skjør, og den må følges tett, sier Johansen, som er svært fornøyd med meklingsjobben som EUs formannskapsland Frankrike og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har gjort.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger